понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Подводните камъни при бързите кредити

Рейтинг:
0 0
Разговор в NEWSROOM с експерта по кредитиране Ина Илиева и Иван Бъчваров от Комисията за защита на потребителите

Как да се осигури по-добра защита на потребителите, които теглят бързи кредити до 400 лв.? Темата в студиото на NEWSROOM коментираха Ина Илиева, експерт по кредитиране, и Иван Бъчваров от Комисията за защита на потребителите.

За да се осигури по-добра защита на потребителите, които теглят бързи кредити до 400 лв., трябва да се обърне внимание на наказателните лихви и таксите за обслужване. Друг голям проблем е нелоялната практика с частично попълнените договори в момента на подписването. Тя е незаконна, тъй като по този начин се нарушава правото на потребителя да бъде информиран какви точно условия приема.

Възможността да се променя едностранно лихвеният процент е също един от подводните камъни в тези договори. Предвижда се новите правила да дават ясна дефиниция при какви условия може да се случва това и с кои точно параметри да са обвързани.

В момента тези компании са на регистрационен режим. Обсъжда се идеята при многобройни наложени санкции за нарушения тяхната регистрация да бъде прекратена.

Най-четени
В момента:
Топ Гиър САЩ
22:05
Еволюцията на огнестрелните оръжия