понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Подготовка за Тодоровден

Рейтинг:
1 0
Конят е партньор на човека, твърдят ездачите

Усилени приготовления текат в конните бази в навечерието на Тодоровден. По традиция утре в цялата страна се организират кушии, с които се отбелязва празникът.

Подготовката в Конната база в Ихтиман върви с пълна сила.

За да се получи връзката между коня и ездача, на него не трябва да се гледа като на домашен любимец. За да се стигне до шампионското място обаче най-важна е симбиозата. Защото конят е партньор на човека. Двамата трябва да изпитват взаимно уважение, респект, казва Стоица Аргилашки.

Сетивата на конете са много развити. Благодарение на силното си обоняние, всеки кон може да надуши собственика си още преди да е влязъл в конюшнята. По същата причина разбират и кога той е нервен, радостен, или притеснен. В тези моменти, животното става като стопанина си, признаха треньорите.

Всички спортисти знаят, че не трябва да възпитават чрез страх. Доказано е, че един кон може да складира неприятен инцидент в паметта си до края на живота си.

Верни на традицията – в Конната база в Ихтиман организират програма, за да почетат така наречения конски Великден. Причината Тодоровден да се нарича така е легенда, носена през годините. Според преданието всяка година на една и съща дата великомъченик Тодор Тирон събличал своите девет кожуха, яхвал бял кон и отивал при Бога да го моли за лято. По тази причина конете са на почити се провеждат надбягвания с коне.

Най-четени
В момента:
Секретни мисии
08:10
Секретни мисии
09:00
09:10
Секретни мисии