понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Първанов: Станишев направи мечешка услуга на Стойнев

Рейтинг:
2 0
Мая Манолова не ми е Троянски кон в БСП, категоричен е лидерът на АБВ

Сергей Станишев направи мечешка услуга на Драгомир Стойнев, като го посочи за свой наследник. Това може да обедини срещу него всички противници на досегашното статукво. Така президентът Георги Първанов и лидер на най-младата партия в България – АБВ коментира предстоящия избор на нов лидер на левицата.

Първанов категорично отрече твърденията, че единият от кандидатите за поста – Мая Манолова, всъщност е негов Троянски кон в партията. Аз няма да взема ничия страна, защото бих направил лоша услуга на който и да е от кандидатите, каза още Първанов.

Когато посочих Станишев за председател на БСП, нещата бяха други. Не мога да кажа, че изборът ми е бил грешен, но всичко се промени от 2008 г. насам, допълни лидерът на АБВ.

Трябва да има сериозен лидерски сблъсък в добрия смисъл на думата, със сериозни дискусии и без компромати. Ако БСП беше в добра форма, нямаше да се нуждае от такава дълбока промяна, категоричен е Първанов.

Ние ще поставим условия, които ще бъдат ангажиментите към нашите избиратели. Каквото и да стане на изборите, не бих съветвал лидерите на една партия да поемат самостоятелно управлението на страната в този тежък момент, заяви политикът.

ДПС трябва да отиде в опозиция, тя се изчерпва в управлението дотук и да седне на резервната скамейка, няма да й е излишно, каза Първанов относно бъдещето на етническата партия след изборите. 

Най-четени
В момента:
06:00
Невероятният мозък
07:10
Чиста наука