понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Реформи в службите няма да има

Рейтинг:
0 1
Това разбрахме от оставката на Вучков, заяви Цвета Маркова

В оставката на вътрешния министър няма никакви ченгеджийски номера, както се изказа премиерът.

Въпрос на елементарен акт е, когато няма условия нещо да се случи, да последват такива действия. Това коментира Цвета Маркова, бивш ръководител на Държавната комисия за сигурността на информацията.

Лоялността не би трябвало да стои на експертно ниво. Експертът, какъвто е главният секретар, няма право да бъде лоялен на дадена политическа партия, допълни Маркова.

Ако една администрация иска да саботира политическото ръководство, тя има целия инструментариум на познания и достъп до информационни масиви и архиви, категорична е Маркова.

Реформите в МВР ще се случат трудно, ако няма съдействие отвътре, допълни експертът.

За мен по-важни са мотивите на премиера, с които той е решил същите личности да запазят позициите си в системата, коментира Славчо Босилков, бивш главен секретар на МВР.

Според него, с оглед на промените в статуквото в бъдеще се очакват нови коалиционни споразумения и разнобой, загуба на доверие между партньорите в управлението.

Операцията "Червей" подлежи на внимателен анализ във времето назад. Нека си припомним, че през ноември 7 прокурора проверяваха 3 дирекции в МВР, след което беше избран друг информационен канал чрез един депутат, коментира още Маркова, визирайки изказването на ген. Атанас Атанасов.

Повече от ясно е, че реформи в службите няма да има. Днешната ситуация беше един вид жертвоприношение, за да се покаже това на обществото, категорична е Маркова.