понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Остър недостиг на инженери и IT специалисти

Рейтинг:
0 0
Нацията ни се топи – кой ще работи?

Топим се като нация – това показват все по-тревожните данни за демографската криза у нас. На този фон ще се изостря и недостигът на кадри, особено в определени сектори, това заяви в студиото на предаването NEWSROOM по NEWS7 Надя Василева, управител на фирма за човешки ресурси.

Липса на достатъчно квалифицирани специалисти и сега има при инженерите и в IT сектора. Тепърва ще се усеща недостиг на работна ръка при шивачките, шофьорите и операторите на машини в производството.

Пенсионерите пък ще се превърнат в ценен ресурс, а държавата трябва да се научи да ги използва, прогнозира HR-експертът. Част от възрастните хора изобщо не са болни и немощни, както сме свикнали да ги възприемаме, те имат желание за работа, но за целта трябва да се промени пазарът на труда, да стане по-гъвкав, да се разчупи и трудовото законодателство.

donpipon
donpipon
Да кажем, че само ИТ- специалистите са добре стимулирани финансово, но инженерите получават смешни пари ( не мисля,че 700-800 лв стартово за човек без опит са пари) и дори не почват тук работа, а емигрират или работят друго.
преглед на всички коментари (1)
Най-четени
В момента:
Ислямът и Западът
05:05
Наука за Светците
09:30
Уикенд