понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Нямало таен заговор с двойните сметки за ток

Рейтинг:
0 1
Енерго-про направи гаф, трябваше да се извинят, призова енергиен експерт

Енерго-про направи сериозен гаф и ръководството на дружеството трябваше да се извини на потребителите и да обясни, че става въпрос за софтуерен проблем. Комуникацията с потребителите е нарушена и вместо да постъпят достойно, като се изправят очи в очи предварително, а не сега да търсят оправдания. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

По думите му обществото е изключително чувствително по темите електричество, цени и сметки. Затова е нормално политически да се реагира. За разлика от друг път, сега институциите реагираха светкавично. По думите на експерта едва ли има умисъл за повторение на сценария от преди две години.

Очакваме констатациите от разследването на ДКЕВР. Трябва да се изяснят причините за това нещо, за да не си задаваме същия въпрос и след две години, заяви Константин Павлов от Федерацията на потребителите.

Според специалистите бъдещето е на интелигентните устройства, когато потреблението ще се изчислява точно, а клиентите ще знаят какво са консумирали и ще могат да си правят прогнози.

В момента не са проблем високите цени на тока, а – ниските доходи на хората, обясниха гостите.

Най-четени
В момента:
12:00
12:05
Медицински новости с д-р Санджай Гупта
12:30