понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Носорогът Норман остава завинаги без жена

Рейтинг:
2 0
След смъртта на половинката му Цура, зоопаркът няма да взема нова женска

Въпреки ниските градуси навън, животните в столичния зоопарк не студуват, убеди се екип на NEWSROOM. От ръководството обясниха, че са увеличили температурата в част от клетките.

Междувременно, броят на обитателите в зоопарка непрекъснато расте. Има излюпени щрауси, както и новородено прасе пекари.

Най-малкият обитател в момента е новородено косато мече. Тъй като е прекалено малко, обаче, достъпът на външни лица до него е забранен.

От ръководството признаха, че на мястото на част от наскоро загиналите животни няма да се взимат други.

Например, едно от най-обичаните животни – носорогът Норман, няма да получи втора жена, след като наскоро половинката му Цура почина и той остана вдовец.

На пръв поглед лошата новина обаче се оказа добре дошла за Норман, който и без това не бил в много топли отношения с половинката си.

В момента се работи по разширяване на външните клетки на част от животните. Съвсем скоро, маймуните ще разполагат с повече свободно пространство.

Част от решетките в различните клетки ще бъдат заменени от прозрачни материали, като например тази на лъва, за да не изглежда помещението като затвор.

Най-четени