понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Нора Стоичкова ще пита "Защо?"

Рейтинг:
8 2
Първото издание на новата й рубрика в ефира на NEWS7 задава въпроса Защо "Южен поток"?

Отговор на въпроса "Защо?" ще търси журналистът Нора Стоичкова от понеделник, 12 май. Тя ще води рубрика в ефира на NEWS7 всеки делничен ден в 18:45 ч. Това съобщи самата тя в предаването NEWSROOM.

В първото издание на рубриката Стоичкова задава въпроса Защо "Южен поток"? – в контекста на украинската криза и нуждата доставките на газ да заобикалят размирните райони.

Тя ще разкрие данни за себестойността на газа, който ще тече по тръбата. Това е информация, която не е публикувана никъде досега, а екипът на предаването я е получил "от първа ръка" – от самата компания "Газпром". Зрителите ще имат възможността да чуят и мнението на компанията, а екипът се нагърбва с нелеката задача да преведе на човешки език икономическите термини по темите, които засягат всеки един от нас.

"Защо?" е въпросът, който търси причините за събитията и за всичко, което се случва около нас. Той е и най-забраненият въпрос, заяви Стоичкова. По думите й поставяйки директно въпроса "Защо?", екипът поема голям риск – не само към събеседниците, но и към хората, които са преки потърпевши на това, което се случва в държавата.

Целта обаче е да сме в помощ именно на обикновените хора, за да могат да си обяснят събитията и да направят информиран избор – къде да запишем детето си на училище, от кои домати да си купим, за кого да гласуваме... Разбира се, както NEWS7 традиционно прави, ще бъде търсено мнението на зрителите – под формата на анкети в рубриката, за да могат да казват какво действително мислят.

Очаквайте новата рубрика на Нора Стоичкова "Защо?" в ефира на NEWS7, всеки делничен ден от 18:45 ч.

Най-четени
В момента:
Екстремни експедиции
14:10
Световен пътешественик