понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Нидал Алгафари: С ДПС бяхме дотук

Рейтинг:
0 1
Основната грешка на БСП според него е, че остави ДПС да се държат все едно те "командорят"

БСП си отнесе шамарите заради Пеевски и пострада от коалиционната култура на ДПС. Това обясни Нидал Алгафари в NEWSROOM по NEWS7. Според него още в началото на 42-рото Народно събрание БСП трябваше директно да тръгне към избори, след като се видя, че суверенът разпредели местата 120 на 120, а не да се коалира отново с ДПС и да чака "тази гнусна ръчичка" на "Атака". Другата възможност беше да се търси диалог с ГЕРБ за програмно правителство.  

За съжаление, обясни той, това не се случи и сега, след изборите се видя, че само едно кафе е нужно, за да настъпи срив в правителството.

"С ДПС бяхме дотук. Те се държат все едно, че командорят всички. Левицата трябваше още в началото на мандата да покаже кой е мандатоносителят." Политическият PR експерт обясни още, че, въпреки спекулациите, оставки в партията няма да има преди изборите, а най-вероятно те ще са по-рано, отколкото всички очакват.  

Според Недялко Недялков БСП е "потъваща гемия". За съжаление, Станишев и най-близкият му кръг няма да бъдат като оркестъра на "Титаник" и да свирят до края, а първи ще скочат в спасителната лодка и ще избягат в Брюксел.  

Независимо дали ще има оставки или не и независимо кога ще са изборите, нещата в страната няма да се променят, ако БСП и ГЕРБ не седнат на масата на преговорите. Най-страшното е, обясни Николай Колев – Босия, че през зимата властта ще се търкаля на улицата, но нито една партия няма да иска да я вземе.

Най-четени