понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Лято на Гергьовден, валежи и гръмотевици след това

Рейтинг:
0 0
Чакаме нови температурни рекорди в празничния ден

За разлика от други години през тази 6-ти май ще премине под знака на слънчево, в низините и горещо време. Очакваните максимални температури са от 27 до 33 градуса. Това са стойности близки до рекордните за деня и на места не е изключено да бъде поставен рекорд, но само за деня. В годините назад през май най-високата температура, достигана до момента е цели 39 градуса. След горещият празничен ден, ще настъпи промяна на времето. От северозапад ще прониква студен въздух. На много места отначало в Северна, а следобед и в Южна България ще превали и прегърми. На места валежите ще са интензивни, придружени от силни гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Най-добри условия за такива явления има в централните части на страната и най-вече в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново. След преминаване на студения фронт в петък ще се установи свежо време с много слънце и повече облаци над Североизточна България.

През почивните дни преди обед ще бъде слънчево, а след пладне ще се заоблачава. Най-вече около планините ще превали и прегърми. Температурите ще са с приятни стойности от 20 до 27 градуса.

В началото на следващата седмица ще настъпи понижение на температурите. Облачността ще е значителна с превалявания. Подобрение на времето и повишение на температурите очакваме след сряда.

Най-четени
В момента:
Топ Гиър
17:00
18:30
18:35
Поколение Y
19:00