понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Кучи студ ни чака утре

Рейтинг:
0 0
Затопляне ни чака в края на седмицата

От северните части на Европа към Балканите се спуска студен въздух, който днес понижи чувствително температурите и в нашата страна. По обед бях измерени от –7 в Лудогорието до плюс 6 в Сандански, а на Мусала, Ботев и Черни връх са отчетени под -20 градуса. Заради умерен североизточен вятър усещането за по-студено време. Например -5 градуса с вятър от 15 - 20 км/час се усещат като -10, -11 градуса, затова и усещането за студ при ветровито време е по-голямо, съобщи в предаването NEWSROOM по NEWS7 синоптикът Симеон Матев.

Утре ще започне с мразовито време с минимални температури от -10 до -5 градуса по високите западни полета и в северозападните райони до -12, -15 градуса. През деня обаче ще е слънчево и ще са затопли до -2, плюс 3 градуса, в Сандански до 6. В Източна България ще духат силни северни ветрове.

В четвъртък след слънчево начало на деня, следобед ще се ще се заоблачава. Ще се затопли и дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. В петък преди обед слаб сняг ще превали над източните райони. В събота ще се затопля и ни очакват максимални температури от 5, 6 градуса на северозапад до 14- 15 на юг. Облачността ще е разкъсана и слънцето ще се показва.

В неделя ще има доста облаци и следобед в Южна България ще превали дъжд. Въпреки това ще остане меко.

И в началото на следващата седмица температурите ще са около и над нормалните за края на февруари, като максималните ще бъдат от 9 до 16 градуса. Облачността ще бъде променлива, но съществени валежи няма да има.

В сряда и четвъртък обаче ни очакват по-съществени превалявания, като най-много ще вали над южните източни райони от страната. Температурите ще се понижават и освен в планините сняг ще превали и по високите западни полета.

Най-четени