понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Кр. Янков: Договорът с "Уестигхаус" стана в 12 без 5 и след оставка

Рейтинг:
0 0
Депутатът от "Коалиция за България" заяви, че това е решение на кабинета "Орешарски", а не на БСП

Подписването на договор с "Устингхаус" за изграждането на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е решение на кабинета "Орешарски" и не е съобразено с БСП. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 депутатът от Коалиция за България Красимир Янков.

Той подчерта, че подписването на такова споразумение не е коментирано в партията. Столетницата не е запозната с детайлите по него. Ангажиментът на БСП е за строителство на АЕЦ "Белене" и 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", каза Янков.

По думите му въпросът за договора с "Уестигхаус" ще влезе като първа точка на предстоящия Национален съвет на партията. Трябва да стане ясно защо кабинетът "Орешарски" взима такова решение в 12 без 5 и то когато е в оставка.

Янков заяви, че червените депутати ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК, но са против актуализацията на бюджета и разширяване правомощията на служебния кабинет.

Относно избора на Михаил Миков за лидер на БСП той заяви, че председателят на НС е предвидим, той е държавник и няма да поднесе неприятна изненада.

Най-четени
В момента:
Светът след 50 години
06:00
Секретни мисии
07:10
Секретни мисии