понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Как влияние LSD върху съзнанието

Рейтинг:
2 0
Художничка направи експеримент с халюциногенното вещество

Експеримент за това как влияние LSD върху съзнанието разбуни духовете в социалните мрежи. От статията става ясно, че млада художничка се подлага на опит, в който взима от халюциногенното вещество. Идеята е да установи как ще изглеждат автопортретите й в различни етапи от действието на наркотика.

Младата художничка не назовава името си. Въпреки това, от първия автопортрет, който рисува преди да погълне LSD, се вижда как изглежда. Всички останали 11 картини са направени след това, когато халюциногена вече е в кръвта й.

От картините не става ясно как се чувства физически художничката, а само как вижда света. Ефектът започва да проличава от третата картина. Под нея пише: "Леле колко са ярки цветовете! Да. Това сигурно ще става все по-зле."

След още два портрета идва следващата част от монолога, в който момичето споделя, че се радва за цветните моливи, които си е купила. Красивите и цветни моменти обаче изчезват при шестата картина, 3 часа и 30 минути по-късно. Коментарът е следният: "Не нарисувах очите. Искате ли да нарисувам очите? Не искам да рисувам очите".

Защо очите остават единственото бяло петно от картините разбираме чак в седмия автопортрет, около 5 часа по-късно, когато идват признанията. Художничката казва: "Обикновено рисувам очите съвсем, съвсем накрая, защото не искам картината да ме гледа, докато рисувам. Тук не исках въобще да ме гледа".

Наркотикът, който най-лесно отключва психози, според запознатите, обаче са амфетамините и производните им. Именно тяхната употреба се радва на сериозна почит сред подрастващите у нас.

Иначе, в момента, използване на LSD с медицинска цел е разрешено в Швейцария. За да се стигне до използването му обаче и лекарят, и пациентът преминават през редица обучения.

Най-четени
В момента:
Галактически пътеводител
02:30
03:20
Галактически пътеводител
04:15
Мегастроежи
05:05
Галактически пътеводител