понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Истерията с газовите уредби е излишна

Рейтинг:
1 0
Затяга се контролът върху сервизите за поставянето им

Новите правила за газовите уредби предизвикаха истинска истерия сред шофьорите. Днес в Министерство на транспорта се проведе срещата между Пътна полиция, Автомобилна администрация и вносителите на газови системи. Основната тема на разговор е бил кой ще извършва контрола.

Решението е това да се прави в центровете за годишни технически прегледи. Максималната такса за регистрация на газова уредба ще е еквивалентна на парите, събирани за ГТП. Междувременно от КАТ обявиха, че дори и при несменен талон, това няма да се смята за нарушение.

От КАТ дават гратисен период от две години, за да не се получава струпване и напрежение. Подмяната на талона ще струва, колкото и сега -15-20 лв. С други думи, повод за истерия няма и нищо страшно няма да се случи на 1 март догодина, каквито слухове упорито витаеха в последните дни.

Ще се затегне обаче контролът и изискванията към поставянето на газови инсталации. Най-малкото ще се изисква това да са юридически лица и да издават фискални документи. Така редица сервизи ще излязат от сивата икономика. Неиздаването на касов бон означава и непоемането на никаква гаранция и отговорност за свършената работа.

Най-четени