понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Искат по-високи осигуровки за пенсии

Рейтинг:
0 0
Вноската трябва да скочи поне с 3-4 процентни пункта според Йордан Христосков

Всеки вторник продължава да се събира работната група по пенсионната реформа в Министерството на труда и социалната политика. Засега експертите все още не могат да се похвалят, че са постигнали консенсус. Крайният срок за това е 31 март. Остават четири събирания на групата - и се очаква дотогава да се постигне съгласие по ключови параметри.

Темата за пенсиите и това – как ще се увеличава пенсионната възраст, коментира в предаването NEWSROOM по NEWS7 Йордан Христосков - социален министър в служебното правителство на Близнашки.

Осигуровките на младите хора, които са започнали работа след Нова година, отиват в НОИ, заяви гостът. Те могат да направят избор на универсален фонд, където ще имат лична партида, обясни Христосков. Той каза, че правителството през последните месеци е взело прибързани решения, които не са в полза на работещите.

Вноските трябва да бъдат повишени поне с 3-4 процентни пункта. Един процентен пункт носи допълнително към 200 млн лв в НОИ. Така ще бъдат освободени пари от бюджета към други социални програми.

Най-четени