понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Има опасност да влезем в гръцката спирала

Рейтинг:
3 1
Взимането на нов дълг е рисково, смята бившият енергиен министър Драгомир Стойнев

Не е допустимо населени места да остават без ток, а доставчиците на енергия да се оправдават с недостиг на средства за инвестиции. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Когато си плащаш за нещо, трябва да получаваш качествена услуга, заяви гостът. По думите му в момента имаме проблем с цената на тока, тъй като у нас има много американски централи и ВЕИ-та. С тях имаме договори, които не могат да бъдат прекратени. Те произвеждат, а в същото време пазарът на енергия намалява, тъй като има много затворени предприятия.

Вместо да се решават проблемите на хората, управляващите си правят
PR, допълни гостът и посочи като пример санирането. Той коментира и проблемът с новия дълг, който държавата взима. Има опасност да влезем в гръцката спирала, каза още Стойнев.

Стойнев заяви категорично, че БСП няма да подкрепи идеята за финансиране на частните училища. Така ще се наливат пари в частните учебни заведения, които са създадени, за да печелят пари, а държавните ще се превърнат в гета, допълни Стойнев.

 

Най-четени
14:00
14:30
14:35
Медицински новости с д-р Санджай Гупта