понеделник - петък, 17:00 - 19:00

ГЕРБ готови за коалиционно споразумение с РБ

Рейтинг:
1 0
ПФ засега остават извън коалиционните планове на партията на Борисов

Двупартийно правителство, но с подкрепата на широко парламентрано мнозинство. Тази формула са обсъдили ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичноя фронт на днешната им среща.

ГЕРБ са готови да подпишат коалиционно споразумение с Реформаторския блок. В него ще е записана рамка, параметри и състав на кабинет. До вторник сутринта ГЕРБ ще представят окончателния текст на програмата, която трябва да е компромис между програмите на ГЕРБ и РБ.

Хората на Борисов поканили и Патриотичния фронт на срещата , за да разберат каква е възможността да подкрепят правителство, без да участват в него. Категоричен отговор засега нямало. От ГЕРБ са категорични, че канят политическите сили да приемат тяхната програма и принципи, а не съвместно да се коригират.

Реформаторите са категорични, че напредъкът към подписване на коалиционно споразумение е много голям.

Патриотите от своя страна обявиха, че са засегнати от поведението на президента на ЕНП Жозеф Дол, който отказал да се да се запознае с програмата на коалицията и говорел наизуст.

"Не сме особено доволни от поведението на г-н Борисов, който не прояви достойнство на един доскорошен министър-председател и да му кажат: ти нямаш право да се бъркаш в това с кой ще правим преговори. Тяхна си работа, това остава на тяхната си съвест. Ние си оставаме същите", обеща съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов.

"Изразихме нашето недоволство от лидера на ГЕРБ, на който много малко му трябваше да промени отношението си към нашата програма, която предварително бяхме съгласували", подчерта Симеонов. Той добави, че дали точките ще останат, зависи от по-нататъшното съгласуване на програмите.

"Готови сме на отстъпки, защото виждаме, че другите страни са готови на отстъпки", все пак заяви Симеонов.

 

Най-четени
В момента:
20:00
21:00
Най-големите удари на мафията