понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Гърци се прехласнаха по пана на българка

Рейтинг:
3 1
Произведенията са от природни дадености, които нашенката събира от плажове

Българка впечатли гръцките медии с изработването на уникални авторски пана от изцяло природни естествени материали. Тони Видева е живяла в южната ни съседка няколко години, но вече се е завърнала в родния Бургас, където продължава да твори.

Вдъхновението да твори пана идва по време на престоя й в Гърция. Там тя открива завладяващи я миди, рапани, всевъзможни камъчета и морски звезди, които пораждат идеи за комбинации. Жената започва да твори пана в рамка, които гръцките ценители бързо забелязват.

Тони Видева се завръща в България с купища багаж, включително множество природни дадености, за които вече има планове да постави в паната си.

Започва да събира различни природни елементи и от бургаското крайбрежие. Освен интересни миди, открива различни растения, стръкове треви, пясък и водорасли. У нас използва и част от красотата на странджанските гори.

Сред комбинациите на 60-годишната жена са са кори от евкалиптово дърво, редица раковини от екзотиката на егейските острови и дори растението познато у нас като магарешки бодил.

Тони вярва, че зарядът от природата е нещо неповторимо, а енергията която можем да черпим от нея, е животворна.

За няколко години тя е създала над 130 големи пана, много от които вече е подарила. Идеята й да печели от паната също идва спонтанно заради поръчките и интереса още в Гърция.

Като истински дизайнер Тони Видева вече има идеи за изработване на нови и интересни неща – например кухненски маси с двойно дъно, първото което представлява морско дъно осветено с лампички.

За да продължи да работи над своите творения и идеи Тони се надява единствено да е здрава и да има време. Защото природни материали има в изобилие, а мотивация и талант никак не й липсват.

Най-четени