понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Емил Георгиев: Не съм жертва на кворума

Рейтинг:
0 0
Георгиев осъди действията на екомафията и обвини държавните чиновници в далавераджийство

Кандидат-депутатът Емил Георгиев, еколог и лидер на Клуб "Екогласност" заяви, че не се чувства като жертва на липсата на кворум в парламента. Той заяви желание да стане депутат в 42-то Народно събрание, заемайки мястото на Сергей Станишев в редиците на "Коалиция за България". Нито освобождаването на Станишев, нито влизането на Георгиев в НС се осъществи, тъй като политическа воля за дебати и процедури в парламента, уви, липсваше и днес.

"Жалко е това, което наблюдаваме в една институция, в която хората трябва да дават пример на обществото. Това обезсърчава и неслучайно изборната активност става все по-малка, а може би някои точно това искат, критикува Георгиев, който все пак заяви, че групите на БСП и ДПС правят всичко възможно, за да има кворум.

Той смята, че има много важни закони, които трябва да бъдат приети и безотговорното отношение е недопустимо в момент, когато страната е разтърсена от трагедия. Като един от създателите на "Екогласност" Георгиев не пропусна да осъди безконтролната сеч и далаверите на т.нар. Екомафия.

"Екологична мафия са тези, които прикриват отговорните за изсичането на горите, станали причина за наводнения. Някой се опитва да развие тази теза за "Национален парк Българско Черноморие", така както се случи с Натура 2000.  У нас 36% от цялата територия - общинска, държавна и частна, е част от Натура 2000, при условие, че за цяла Европа е 12%. Държави, които са много по-развити от нас имат по 7%. Трябва да има Национален парк, но там не трябва да влизат частни земи - само държавни и общински", смята бъдещият депутат. Той е на мнение, че за далаверите по Черноморието и за абсурдите в "Натура 2000" не са виновни толкова министрите, колкото държавни чиновници, които действат зад гърба на по-отговорните от тях лица.


Най-четени
В момента:
Еволюцията на огнестрелните оръжия
01:30
Галактически пътеводител
02:30