понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Бум на употребата на наркотици у нас

Рейтинг:
1 0
Медиците отчитат и че все повече пристрастени търсят лечение

Над 9000 българи ежедневно пушат марихуана. Проблемът се задълбочава, а на пазара вече навлязоха трайно метамфетамините и LSD, съобщават от Националния фокусен център.

Само за последния месец 120 хил. българи са изпушили поне по една цигара марихуана. Най-честа е употребата сред учениците. Всеки четвърти от тях признава, че няма никакви трудности с това да се снабди с канабис. Самите цигари обаче са поскъпнали. Причината е по-високото качество.

32 хил. българи имат проблем и злоупотребяват с твърдите наркотици. Най-често към опиатите посягат в София, Ловеч и Габрово. Според експертите интересът към твърдите наркотици остава постоянен.

На нашия пазар може да се купи всичко – амфетамини, кокаин, хероин. Все по-често започват да се предлагат и метаамфетамини, LSD и екстази.

Интересът към хероина спада. Според статистиките обаче, България е на трето място по употреба на амфетамини в целия Европейски съюз. Все по-често се посяга и към кокаина. Една от причините е, че от около две години през страната е засечен канал за разпространение на кокаин, което го прави по-достъпен за клиентите.

Медиците отчитат и че все повече пристрастени търсят лечение.

Най-малък интерес към наркотиците се отчита в Перник, Смолян, Търговище и Велико търново.

Най-четени
В момента:
Световен пътешественик
15:30
16:00