понеделник - петък, 17:00 - 19:00

БСП може да остане извън властта

Рейтинг:
2 0
Това прогнозира журналистът от вестник "Стандарт" Руслан Йорданов

БСП навлиза в тежка криза и няма да се представи добре на предстоящите избори. Има шанс тя да остане трета сила и ДПС да я изпревари в резултатите. Очаква се силен резултат на ГЕРБ, Реформаторският блок най-вероятно също ще има депутати в следващия парламент, така че може БСП въобще да остане извън властта.

Това заяви в интервю за предаването NEWSROOM по NEWS7 журналистът от вестник "Стандарт" Руслан Йорданов. По думите му ръководството на БСП не може да овладее политическата криза.

Още след летните протести хората, които създадоха проекта АБВ – Георги Първанов и Румен Петков, бяха ярка опозиция в самата партия и отправяха критики към Сергей Станишев на всеки пленум.

Оздравителните процеси минават през пълен цикъл – избори, нов конгрес и смяна на ръководството. Спорът обаче е кога да бъде този конгрес – преди или след предсрочните парламентарни избори, и дали БСП да се яви на вота със старото или с новоизбрано ръководство.

Всеки с различно мнение в БСП беше посичан. В момента хората, които виждаме в челните редици, са послушни, верни на лидера и без самостоятелно мнение. Според Йорданов един от вариантите за нов лидер е Янаки Стоилов. Той обаче прекалено дълго слушаше Станишев и днешната му оставка като зам.-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" е ясен знак, че чашата дори на неговото търпение е преляла.

Най-четени
В момента:
05:25
06:00
Невероятният мозък