понеделник - петък, 17:00 - 19:00

БНБ гарантирали, че до 21 септември ще има доклад за КТБ

Рейтинг:
0 1
Това заяви бизнесменът Сашо Дончев след срещата с главния прокурор Сотир Цацаров

От Българската народна банка (БНБ) са гарантирали на главния прокурор, че до 21 септември ще имат доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Сашо Дончев след срещата на работодатели, финансисти и синдикати със Сотир Цацаров днес.

Дончев коментира, че работодатели и синдикати са искали среща с главния прокурор, тъй като до този момент гуверньорът на БНБ Иван Искров не е отговорил на техните покани за среща и за изясняване на ситуацията около КТБ.

"Ние сме на позицията, че КТБ трябва да бъде спасена като дейност. Не можем да кажем дали всичко, което е правено там, е било правилно, но банката трябва да бъде запазена", коментира Дончев. Неговата прогноза е, че ако това не се случи и КТБ бъде фалирана, ще има сериозни последствия върху българската икономика.

Ето и какво заявиха от Централната банка: Господин Сашо Дончев не е упълномощаван като говорител на БНБ, а казаното от него не отговаря на истината. Пълната информация за действията на БНБ по случая КТБ и свързаните с нея срокове е публично достъпна на страницата на БНБ."

От Централната банка съобщиха за ТV7, че в рамките на днешния работен ден не е постъпвал план за оздравяване на КТБ, от който и да било инвеститор.

 

 

 

 

Най-четени
В момента:
12:00
12:10
Светът на богатството
13:00