понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Атанаска Георгиева поиска да остане в ареста

Рейтинг:
2 0
Тя и адвокатът й се страхуват от саморазправа

Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на осемгодишната Александра Тодорова от Поморие, пожела да остане за постоянно в ареста. Нейният адвокат се присъедини към искането на прокуратурата, тъй като има страх от саморазправа срещу клиентката му.

Припомняме, че Атанаска е била нападната в килията си в ареста и се е наложило да бъде изведена в самостоятелно помещение, а жители на Поморие бяха организирали опит за саморазправа с нея преди началото на съдебното заседание днес.

Адвокатът се присъедини към обвинението и не оспори нито едно от доказателствата на прокуратурата. Атанаска няма къде да живее, тъй като не е уместно да се върне в помещението, станало местопрестъпление на убийството. Защитникът й настоя за пълна психиатрична експертиза в специализираната болница в Ловеч. Днес обаче не стана ясно дали съдът ще уважи това искане.

В съдебната зала днес се появиха двете сестри на обвиняемата – Северина и Евгения. Родителите на убитата Александра не присъстваха на заседанието.

Атанаска Георгиева живеела отчуждено отдавна. За дълго време е била откъсната от своите деца в Златоград. Според прокурора по делото поради тази причина тя е изпаднала в т. нар. алиенация – отчуждение. Не е общувала почти с никого – освен с майка си и сестра си Северина.

Постепенно във времето тя натрупала афект към хората, които са по-добре материално. Според прокуратурата конкретни действия са отключили агресията на Атанаска спрямо детето на фаталния 10 април.

Най-вероятно убийството е извършено на 10 април между 17 и 19 ч. вечерта. Освен тялото на детето, в таванското помещение, което Атанаска е обитавала, са намерени и вещи на момиченцето, стана ясно по време на днешното съдебно заседание.

Най-четени