понеделник - петък, 17:00 - 19:00

32-ма българи със заплати над милион за година

Рейтинг:
0 1
Млад мениджър продал компанията си за 7 млн. лв., сочат данъчните декларации

32-ма българи са декларирали над 73 млн. лв. доходи през миналата година. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. Сред тях са високопоставени мениджъри и собственици на компании, чиято месечна заплата достига до 80 хил. лв.

Млад предприемач пък създал успешна компания, която след това успял да продаде за над 7 млн. лв. Сред милионерите се оказаха и няколко земеделски производители. Най-богатият сред тях е предприемач от Бяла Слатина. Това са легални доходи, обясни още Росен Бъчваров.

До края на месеца хората, които са имали доходи извън трудовия си договор, могат да платят данъците си с отстъпка.
Декларациите се приемат до края на април. Ако сте сбъркали в попълването на документите, след това ще подадете коригираща декларация, глоба обаче се налага на тези, които изобщо не подават декларации. Все по-популярен става персоналният идентификационен код, който дава възможност на клиентите да правят справки не само за данъците си, но и за други осигуровки, включително вноските за втора пенсия. Очаква се в бъдеще възможностите да нараснат.

Най-четени
В момента:
Разкази от войната
06:00
Уикенд
06:10
Медицински новости с д-р Санджай Гупта
07:10
Босове под прикритие