понеделник - петък, 17:00 - 19:00

"Патиланско царство" за 155-тата годишнина на Габрово

Рейтинг:
1 0
Емигранти изпълняват произведения на Ран Босилек

В Габрово събират емигрантски видеозаписи на изпълнения по произведения на Ран Босилек. Инициативата е част от проекта "Патиланско царство", с който градът ще отбележи своята 155-та годишнина. Организаторите си поставят и амбициозната задача в рамките на проекта да успеят с помощта на жителите на Габрово да съберат средства за реставрирането на паметника на Ран Босилек в центъра на града.

"Я кажи ми облаче ле бяло" отдавна се е превърнало в неформален химн на българите по света. Така се заражда и идеята на организаторите да предизвикат емигриралите си съграждани, да изпратят свои аматьорски записи на изпълнения на някои от най-емблематичните произведения на Ран Босилек.

В рамките на проявата инициаторите решават да организират и дарителска кампания за реставрирането на паметника на именития габровски автор.

С проекта "Патиланско царство" градът на хумора и сатирата ще отбележи своите 155 години като град с множество прояви. А емигрантските клипчета ще могат да бъдат изпращани до края на септември на Facebook страницата "Я кажи ми облаче ле бяло" и на имейл адрес: patilanci_gb@abv.bg.

Най-четени
В момента:
Красотите на Русия
09:10
Пътуващи бизнесмени
10:00
Красотите на Русия
10:30
Разкази от войната