Всяка неделя, 00:00 - 00:30

Как от първи станахме последни

Рейтинг:
98 2

Къде сбъркахме, та от наследници на Божия народ, създал цивилизация 7-8 хиляди години преди Христа, днес ни сочат с пръст като последни във всичко. Нашите предци създават всичко - езика, културата, високите за времето си технологии, а ние сме се превърнали в евтина работна ръка.

Водещата Светослава Рудолф търси отговора на въпроса "Защо" в последния епизод на поредицата за големия потоп. В това й помагат доц. д-р Христо Воденов от БАН и доц. Явор Шопов от Физическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски".

Mariyana
Mariyana
Никой не обича интелигентния. А ние сме умни. Но не сме хитри и подмолни. Благ народ. Добрите винаги страдат. Социализмът ни направи страхливи и обезверени, но е опит. Освен това се съхранихме физически през всичките тези години. След безброй пъти загуби на имущество- насилствено отнето след 1944 година. Научихме се да вярваме в себе си. Тези, които останахме в България. Другите ,които избягаха не могат да повярват, че в България има всичко. Пари да имаш сега. Остава да подредим правилата. Ако позволим, ще продължат да ни притискат, ако ревем ще станем силна Държава с правила, ред, икономика. Имаме късметът да сме част от най прогресивното общество - Европейски Съюз с правила- Директиви, много Демократични, които за жалост не спазваме. Търсим вратичка да се облагодетелстваме, като облагодетелстваме и нашите западни партньори. И така цялото общество не само Българското загива. Страните с развита Демокрация осъзнават това. Когато станем непримирими, към нарушенията на правилата, създадем правила, според Директивите ще живеем по добре. Както си го направим. Едно е сигурно. Игрите са ясни и никой не вярва на Политици и обещания. Да се помолим да разкрием старините и ги датираме, защото те не са само във Варна. Те са из цялата страна. Те са и в съседните нам страни, като Сърбия, Босна, Черна Гора, Херцеговина- по високите планини, не залети от потопа. Защото хората са бягали, водата се е покачвала. Зазидали са отворите- прозорци и врати и са се изкачвали на високо. А зазиданите сгради са потънали под вода, която вода е загладила отворите и маскирала развалините като скали ,защото се е оттекла след 1000 години. Какво ли крият пещерите? Злато? Златни оръдия на труда? Гробници? Най - изостаналият край- Северозападна България ,не е ли най богат на антики??? Не се ли умишлено обезлюдява? Въпроси???? До кога ще търпим и ще уреждаме само себе си, ние сме част от това около нас и то рефлектира върху нас. Нека да бъдем по добри и да вярваме в себе си.Археологически разкопки и още открития ще ни дадат повече сила. Нещата са ясни, остава времето да си каже думата, защото Доброто ще победи. Благ народ не води физическа война. Той разчита на духа.
Мария
Мария
Битка за унищожението на Българския феномен или Нов етап на интелектуално оплождане на планетата - чрез разселването на Българите по света? Аз съм убедена във второто!!! Били сме един народ, с един език - трябва да станем отново това. Разселването на Българите по света ще доведе до това затваряне на Харакала - Кръгът. Противоречията са в естеството и в хората. Естествените противоречия са обозрими и преодолими. Човешките противоречия са целенасочени - доминиране, власт, пари. Българите могат и знаят как да преодоляват и двата вида противоречия. Българите създават държавности, но Българите не подлежат на държавност. Затова написах, че разселването ни по света е единствено полезно и лекуващо всичко - противоречия, незнание, Любов... "НИЕ НЕ СМЕ ГОСПОДСТВАЩИЯТ НАРОД, НИЕ СМЕ НАРОДЪТ НА ГОСПОД"(Хр.Смоленов)
Aliya
Aliya
Българите са хората на Божествения дух. И затова срещу тях се води хилядолетна борба за тяхното обезличаване. И все безуспешно. Преклонението пред Единия Бог в древните българи обаче е недвусмислено и то е пренесено както в древната персийска, в древната индийска, древната китайска, така и в древната египетска религиозност. Характерен за нашите деди е бил стремежът към единение на човека с Бога, символизиран от широкоразпространения древно български тракийски знак: IYI Този знак олицетворява вечния стремеж на човека от най-дълбока древност до днешни дни да се слее с Бога. Едновременно с това Абсолютният Бог е почитан и в своето женско проявление и начало на Майката Природа с нейното плодородие и изобилие. Древните българи са водели естествен и в пълна хармония с природата живот, като за тях кръговратът на живота и смъртта е бил приеман като възможност човек да научи Божиите уроци по време на своя настоящ живот. А смъртта е била облекчение и завръщане към Бога Създател. http://aliya.blog.bg/history/2013/11/26/bylgarskiiat-ezik-ezikyt-na-pyrvite-hora.1211243
преглед на всички коментари (4)
Най-четени