Змии пъплят в добричкия квартал "Балик" - 2 част

Рейтинг:
12 0
1065 1
Местните плащат висока такса за смет, а жилищният комплекс тъне в боклук

Един от най-големите квартали на Добрич - "Балик", тъне в мръсотия и дори змии са тръгнали в междублоковото пространство. За това сигнализираха местни жители в предаването "България без цензура". Хората се оплакаха и от лошото стопанисване на общинския пазар и високите наеми там.

Общинските съветници заявиха, че таксата смет може да падне, ако се определя спрямо броя на жителите в едно домакинство, а не от площта на апартамента или неговото местонахождение.

Юристите на TV7 Деси Балабанова, Кристиан Гьошев, Любомир Цветанов, Иван Гебрелиев и Костадин Пандуров се запознаха и с конкретни проблеми на хората, като обещаха да намерят начин за тяхното решаване.

Бездомник каза, че не получава социални помощи; жена се оплака, че синът й стнаха й, които имат здравословни проблеми, живеят с 20 лв. на месец. Своите проблеми изложиха още животновъдите и земеделците. Заедно с унищожаването на стопанствата са унищожени и производствените цехове в региона. Затова и безработицата е голяма. Птицепроизводител разказа как е тормозен от съдия-изпълнител.

Водещият Николай Бареков обеща екипът на TV7 да направи разследване по случая. Жена се оплака, че не е получила заплатата си от местна фирма. Друга пък попита докога държавата ще разрешава осигуровките да са на 4 часа.

При изборите дават мило и драго – кюфтета, концерти, а след това сядат на креслата и забравят за народа, отправи критика към политиците един от присъстващите. Хората отново повдигнаха въпроса за субсидиите на партиите. Те не са съгласни техните пари да отиват за партийни харчове.

Млада жена се оплака от кмета на Плиска и го обвини в злоупотреба с власт и длъжностни престъпления. Хора от града поискаха оставката на градоначалника, а Николай Бареков обеща през следващата седмица да направи предаване пред кметството в Плиска.

Добрата новина е, че ще има нова Комисия за пострадалите от земетресението в Перник и Дивотино. Призоваваме институциите да се погрижат хората да посрещнат достойно зимата. Ако не го направят, ние ще застанем до хората, заяви твърдо Бареков.

Бел. ред. След края на предаването получихме съобщение от пресцентъра на община Добрич, че кметът Детелина Николова не е участвала в предаването, тъй като в момента е в платен годишен отпуск.

Добрич на протест срещу високите сметки за вода - 1 част  

добави коментар
Атанасов
Моля Ви да посетите кооперативния пазар в Добрич и халите на пазара , които се управляват от един крайно безотговорен директор Георги Кирилов. Макар многобройни оплаквания и жалби от търговци и негови служители , този директор е несменяем , тъй като се толерира от кмета на Добрич Детелина Николова . Помогнете ни !!!
преглед на всички коментари (1)
програма на турнето
Май
23.05
Видин
30.05
Монтана
31.05
Русе
Юни
05.06
Варна
06.06
Добрич
13.06
Враца
14.06
Благоевград
20.06
Шумен
21.06
Горна Оряховица