Дейвид Камерън в България

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън пристигна на официално посещение у нас.

В първият ден от визитата Камерън се срещна с президентът на България Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и министри. Програмата на премиерът на Великобритания включваше и посещение на "София Тех Парк".

На брифинг Дейвид Камерън съобщи, че с Борисов са разговаряли по три важни теми - реформите в ЕС, борбата с тероризма и бежанската криза. Британският премиер каза още, че за противодействието на терористичните заплахи е необходимо повече обмен на информация. По време на разговорите е била засегната и темата с контрабандата.

Късно вечерта Бойко Борисов качи на Фейсбук страницата си няколко снимки с Дейвид Камерън и написа "Тази вечер премиерът David Cameron опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство".

Във вторият ден от визитата предстои Камерън да посети българо-турската граница в района на Елхово.