понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Какво е ставало в главата на стрелеца от Лясковец

Рейтинг:
0 2
Изолацията му говори за болестно състояние, смята психологът д-р Владимир Велинов

Що за човек е бил 53-годишният стрелец от Лясковец Петко Савов и защо, след като е бил освидетелстван и многократно е отправял заплахи, не е бил прибран за лечение, а оставен на свобода, за да се стигне до днешната кървава баня.

Опит да ни помогне да разберем какво се е случвало в главата му и какво е отключило страшната агресия в студиото на NEWSROOM направи доц. д-р Владимир Велинов, специалист по съдебна психиатрия.

Той има две основни хипотези, но важното в случая е, че има тежко агресивно поведение. Изолирането му в последните две години говори за болестно състояние, което е ескалирало. Д-р Велинов е категоричен, че законът ни позволява принудителното му лечение, но е трябвало прокуратурата да се намеси активно. Затова обаче е трябвало да бъде подаден сигнал от някого.

Сигналът е можело да бъде подаден и неофициално, а прокуратурата да разпореди проверка на районния инспектор. Поставянето на радиатора на прозореца може да е провокирано от болестната мисъл, че металът отблъсква някакви лъчения, насочени срещу него.

добави коментар