понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Ем. Йорданов: Тежки проблеми за страната ни при удар върху Сирия

Рейтинг:
1 0
Президентът е "големият отсъстващ", твърди бившият вътрешен министър Емануил Йорданов

Тежки проблеми с бежанците и криза в икономиката са фактите в лошия сценарий от евентуална война в Сирия. Това заяви в предаването "Още нещо" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

По думите му страната ни не е готова да се справи с евентуални терористични атаки, тъй като нищо в сигурността ни не се е променило след атентата в Сарафово. Той препоръча да се засили бдителността както на границите ни, така и на летищата и гарите.

Йорданов не очаква конкретно решение за участието на страната ни в евентуална военна интервенция на извънредното заседание на Съвета по сигурността към МС. По информация на репортера Габриела Николова министрите ще дадат своето мнение за това дали България да предостави военните си бази, както и да преценят реално какви са опасностите за страната ни. От друга страна, те трябва да преценят и как евентуална война би се отразила на икономиката ни.

Големият отсъстващ в случая е президентът Росен Плевнелиев, заяви Емануил Йорданов. По думите му поведението на държавния глава напомня на бившия Първи, който в началото на "перестройката" обявил: "Ние ще се снишим и ако не ни отмине вятъра, може да се преустройваме".

Има разлика между военна операция и превантивен удар, заяви експертът по антитероризъм Славчо Велков. По думите му светът трябва да внимава да не направи грешка и да си даде ясна сметка какво ще се случи след военна намеса в Сирия. Той подчерта, че Арабската пролет нито е "арабска" вече, нито е "пролет".

Най-четени
09:30
Уикенд
12:00
12:10
Египетската империя