Протест

Газовите преговори между Русия и Украйна се провалиха

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Москва спира подаването на синьо гориво към съседната страна

Газовите преговори в Киев, в които участваха еврокомисарят Гюнтер Йотингер, председателят на УС на "Газпром" Алексей Милер и назначеният от Върховната Рада за премиер-министър на Украйна Арсений Яценюк завършиха с неуспех.

Въпросът за преминаване на украинската компания "Нафтогаз" към предплащане на доставките остава както преди в дневния ред. Това съобщи официалният представител на "Газпром" Сергей Куприянов. Преговорите, започнали още в неделя вечерта (15 юни), са завършили около 02:30 часа московско време (01:30 часа българско време).

"Руската страна очаква плащане на натрупаните задължения за газа в размер на 1,951 млрд. долара до 9 часа сутринта днес.

"Ако не постъпят средства, както бе обявено и по-рано, доставките на газ за Украйна преминават в режим на предплащане", каза Куприянов.

"В следващите дни ще видим каква е най-добрата стъпка и как и кога трябва да се срещнем отново. И мисля, че трябва да сме готови да сме по-гъвкави, за да стигнем до решение на проблема. Така че аз не съм песимистично настроен и ще продължа да работя за решение възможно най-скоро", коментира Йотингер.

Украинският министър на енергетиката Юрий Продан заяви, че страната е готова за ограничаване на доставките на газ от Русия, тъй като в хранилищата в момента има над 13,5 млрд. куб. метра газ.

Всяко четвърто момиче е жертва на насилие
Всяко четвърто подрастващо момиче в света е жертва на насилие. Това сочи официалната статистика на...
Появи се нова версия за инцидента с Шумахер
Нова версия за инцидента с Михаел Шумахер се появи сензационно в медиите. Френският автомобилен...
Шок! Трима оцеляха по чудо в падащ асансьор
Трима души оцеляха по чудо от падащ асансьор в Кърджали. Инцидентът станал към 17:13 ч. в...
Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...