Протест

19-годишен беше наръган от бежанци в Харманли, потърси отмъщение

Рейтинг:
11 1
Лекарите преброиха 12 намушквания в тялото му

Конфликт между бежанци и роми се заформи в Харманли. Вече има регистрирани два сблъсъка между двете групи. 19-годишен младеж е наръган с нож в тила, а друга среща в изборната нощ едва се разминала без кръвопролитие, благодарение на случайно преминаващ полицай.

Напрежението започва да се покачва в края на миналата седмица, когато четирима бежанци от лагера в Харманли нападнали 19-годишния Христо Симеонов. След нападението лекарите преброиха 12 намушквания в тялото му.

Ден след свадата нападнатият младеж решил да отмъсти за нападението и заедно с още около 40 души нападнали четиримата бежанци, които са го намушкали. Кръвопролитието се разминало на косъм заради минаващ наблизо полицай, който успял да усмири двете групи. Заради инцидента ромите в Харманли настояват бежанците да бъдат изселени. Роднините на пострадалия младеж казаха обаче, че проблем създават само несемейните чужденци.

От Агенцията по бежанците заявиха, че четиримата чужденци ще бъдат преместени в друг лагер в страната. За тях случаят е приключен и са взети съответните дисциплинарни и организационни мерки. От там не позволиха на директора на лагера в Харманли - Марко Петров, да коментира случая с мотива, че по нататъшното експлоатиране на конфликта е във вреда на двете страни и би представлявало провокация срещу мира в Харманли.

Блъсков: Служебният кабинет дрънчи на кухо
Служебният кабинет дрънчи на кухо отвсякъде, заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7...
Жълт код за мръсен въздух в Китай
В редица райони на Китай беше обявен жълт код за опасност. Причина за това стана влошаването на...
Швеция на лов за руска подводница
Швеция засили военното си присъствие в Стокхолмския архипелаг, претърсвайки водите за "чуждестранна...
Перник отбелязва празника на града
Перник чества днес ден на града. Празникът ще започне със Света литургия в чест и памет на Св. Иван...
Преговорите за кабинет били театър
Преговорите, които ГЕРБ води, приличат на театър. Това заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по...