Протест

Пациент преби лекар във Варна

Рейтинг:
0 1
Агресията не е била продиктувана от нищо

Пациент наби лекар в спешното отделение на болница "Св. Анна" във Варна. Според медика агресията не е била провокирана с нищо.

Инцидентът става ва 25 май, малко след 11 ч. вечерта. 26-годишен мъж с порезна рана на ръката нахлува в кабинета на д-р Пенев и настоява да бъде прегледан незабавно, без да се регистрира, изпреварвайки всички чакащи.

"Той си постави ръката на бюрото, където стои компютъра, документите и беше помолен от санитарката да се премести на масата за обработка и тогава неговата агресия рязко се повиши. Започна да обижда. Захвърли една малка масичка с инструменти, а ръката ми стана в кръв. Последва удар, който, според мен, беше насочен към носа ми, но успях да го избегна и падна по долната лява челюст", казва ортопедът-травматолог д-р Преслав Пенев.

Всичко става за секунди, преди докторът да успее да натисне паникбутона и да се намеси охраната. 

"След като този пациент ме удари, имаше множество заплахи по мой адрес, както за физическото ми състояние, така и за живота ми. Въпреки това съм почистил раната, обработил и зашил. Т.е. аз съм си свършил лекарските задължения", добавя д-р Пенев.

Нападателят не е криминално проявен, няма данни да е употребил алкохол. Задържан е за 24 часа в полицията. Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство, което да изясни причините за агресията му.

Битият доктор е стипендиант по програма за задържане на младите лекари в България. След този инцидент обаче се замисля дали да не емигрира, като повечето си връстници.

Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...
Икономисти: Балансиран бюджет за 2015
Част от служебните министри се готвят да вземат участие в новия кабинет. Това смятат икономисти,...
Наоми Кембъл вкарва модата в борбата с ебола
Наоми Кембъл се включва е борбата с ебола. Супермоделът ще организира две благотворителни ревюта в...
Хазяин изгони наемателка в 9-тия месец с 4 деца
Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, без да прояви никаква милост към нея. Пенка...
Реформите са по-важни от личностите в новото правителство
Когато исканите от нас реформи бъдат приети и подписани от ГЕРБ и евентуална трета партия, с която...