Протест "Джим/Джон Кери, GO HOME!" край БНБ

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Природозащитници се опасяват, че Кери ще лавира за отпадане на мораториума върху добива на шистов газ

Два протеста посрещнаха държавния секретар на САЩ у нас. Единият организиран от партия "Атака", а другият от хора, обединили се в социалните мрежи. И двете групи несъгласни с визитата на Кери у нас бяха единодушни, че държавният секретар упражнява натиск с посещението си над родните управници.

Протестът, организиран във Facebook е под надслов: "Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME!!. Над 700 души бяха потвърдили участие в протеста, но малцина дойдоха до огражденията пред БНБ, за да го покажат. Опасенията на природозащитниците са, че отново ще има натиск за отпадане мораториума върху добива на шистов газ. На фона на възрожденски песни поп Петър благославяше хората.

"Да покажем на Джим/Джон Кери, че не е желан в България!", призовават организаторите. Те съобщават, че от страна на Facebook или други служби и институции са правени опити протестът да бъде провален.

"Събитието е нaдпaртийно. Не се допускaт никaкви пaртийни символи, знaчки, знaменa и пр. И некa се вее единствено българският нaционaлен трибaгреник! Некa ни обединят бългaрските нaционaлни интереси! Събитието е съгласувано със Столична Община и МВР София", се казва още в съобщението на организаторите на протеста.

От другата страна на БНБ с плакати в ръце беше застанала и другата група протестиращи. От "Атака" се оплакаха, че депутатите им не са допуснати до сградата на Министерския съвет, за да изразят становището си. Мнението на протестиращите обаче остана далече от очите и ушите на американския държавен секретар.

 

Летни температури в цялата страна
Над страната отново ще бъде слънчево. През деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа...
Столичани на протест срещу по-скъпите билети
Жители на столицата излизат днес на протест от 18:30 часа пред сградата на Столичната общината на...
Младеж загина при опит да изпълни акробатичен номер на билборд
20-годишен младеж загина, докато правел акробатични номера на билборд в София. Инцидентат е станал...
Първи април е! Да се посмеем!
Има няколко версии за това, защо 1-ви априле избран за ден на шегата.Едни приписват зараждането на...
Дете загина при пожар в Кюстендил
Петгодишно дете загина снощи при пожар в дома си в Кюстендил, майката и по-големият 20-годишният...