Протест

90 са депозираните оставки от тази сутрин в Спешната

Рейтинг:
5 2
Източник: БГНЕС
Докторите обещават да продължат протестите и следващите дни

Над 90 са оставките, депозирани до сутринта от служители в центъра за Спешна помощ в София. Оставки има и във Велико Търново, Шумен, Пловдив и други градове от страната.

Тази сутрин в 7:30 часа пред центъра на Спешна помощ в София лекари и шофьори на линейки излязоха на протест.

 "Функциите, които изпълнява Спешният център, са ненормални за изпълнение. От Нова година вдигнаха щата на 500 лева. Иначе – мизерни заплати", коментира шофьор на линейка.

За скандалния случай от началото на седмицата, когато 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в очакване на линейка, пък ще се търси персонална вина.

"Доктор Чакърова е пътувала с резервна кола. Те не са реаномобили. Нейната официална кола е, не си спомням вече, в сервиз или ремонт е била, а в резервните коли няма необходимото оборудване. Това е персонална вина, че доктор Чакърова не е взела дефибрилатор", коментира д-р Светла Богданова, заместник-директор на Спешния център в столицата.

Богданова обясни още, че всички коли в центъра се проверяват ежедневно и са оборудвани с нужната апаратура. Около 90 оставки са депозирани до този момент от служителите на Спешния център.

Докторите обещават да продължат протестите и следващите дни.

Вчера (29 май) медиците подадоха колективни оставки. Поводът за недоволството им са лошите условия на труд, ниското заплащане и подкрепата им за предложения за уволнение директор д-р Георги Гелев.

Снощи здравният министър д-р Таня Андреева съобщи, че в центъра е имало системни нарушения, а администратори са вземали в пъти по-високи заплати в сравнение с медиците.

Д-р Гелев, който е в продължителни болнични, заяви, че данните са тенденциозни и няма намерение да напуска. Ако той не се оттегли, от министерството обмислят да назначат на поста временно изпълняващ длъжността.

И още фрапантни нарушения. Шефът на Агенция "Медицински одит" Симеон Василев съобщи, че данните за закъснялата линейка са фалшифицирани. Часовете на тръгване и пристигане на линейката за починалата фотографка Елизабет Димитрова са подправени.

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Гневни реакции след шега с ебола
Шегата, която пътник в американски самолет си направи, като заяви, че има ебола, предизвика вълна...