Протест

Сътресения в червените редици

Рейтинг:
0 0
БСП още решава за коалиция с ГЕРБ

БСП не е готова да влезе в коалиционно правителство с ГЕРБ, реши пленумът на левицата. В понеделник те ще изпратят група за преговори с партията на Бойко Борисов, групата ще води Янаки Стоилов. Предстоят промени в Националния съвет партията. Днес се чуха мнения и дали да не се проведе референдум сред членската маса на червените за поведението на партията в тази ситуация.

Източник: БГНЕС Преди началото на пленума бившият червен лидер Сергей Станишев очерта три сценария пред страната ни - "дясна коалиция начело с победителя – партията ГЕРБ, които постигнаха сериозен резултат, но получиха по-малко депутати от предишния парламент. Или голяма коалиция, или предсрочни избори."

"В тази нестабилна политическа ситуация БСП трябва да се мобилизира, да има план и за вътрешна реорганизация, и да работи на базата за ясни политики. В диалога, който предстои с победителя на изборите, и с всички други партии, да имаме последователност в политиките", допълни още Станишев, който днес за първи път се появи в публичното пространство след оттеглянето си от лидерския пост в БСП.

Георги Кадиев традиционно разкритикува ръководството, че не е организирало незабавен вътрешен референдум за позицията на партията и поиска политическа отговорност за слабия резултат на столетницата.

Ексминистърът Кристиян Вигенин от своя страна подчерта, че избирателите са показали нееднозначно, че БСП трябва да стои в опозиция. Въпреки това партията трябва да изпълни дълга си и да проведе преговорите с ГЕРБ.

 

Младежи подариха говорещи помощни средства на незрящи
В Деня на белия бастун младежи от доброволческа организация във Варна направиха живота на незрящите...
Сидеров пак не се яви в съда, отложиха старта на делото за втори път
Депутатското място в 43-ия парламент спаси лидера на "Атака" Волен Сидеров от среща с Темида....
ГЕРБ и Реформаторите не се разбраха
Не получихме най-важния отговор: как можем да съставим стабилно правителство без да сме наясно...
Ново разцепление в ББЦ, Ана Баракова напусна партията
Ново разцепление в "България без цензура" (ББЦ). Избраната с преференция за депутат от партията Ана...
 Поп звезди направиха песен "От любов към живота"
За 13-та година козметичната компания Avon стартира кампанията "От любов към живота", подкрепяща...