Колеги, зрители и хакери подкрепиха TV7 и NEWS7

Рейтинг:
29 6
Днешният екшън предизвика широк обществен отзвук и у нас, и в чужбина

Пред сградата на TV7 и NEWS7 в знак на протест се събраха много колеги, както от двата канала, така и от други медии. За да ни подкрепят дойдоха и наши зрители.

През целия днешен ден - тук на Цар Борис III №159, е много горещо. Ние журналистите от TV7 и NEWS7 назовахме това събитие #НЮЗWithMe.

Днешният екшън предизвика широк обществен отзвук и у нас, и в чужбина. Съюзът на българските журналисти също подкрепи TV7 и NEWS7 и осъди безпрецедентния опит да бъде спрян ефирът на двата ни телевизионни канала. "Заставаме категорично в подкрепа на правото на журналистите да упражняват свободно своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Според нас силови действия в публична медия са недопустими", заявиха в декларация СБЖ. Международната организация "Репортери без граници" се е самосезирала по случая с TV7 и NEWS7.

Във Велико Търново - провокирани от това, което се случва с TV7 и NEWS7, наши колеги и зрители се събраха на импровизиран протест. Същата подкрепа получаваме и от Благоевград.
Подкрепа получихме и от колегите в Стара Загора. Над 20 представители на медии в областта се събраха пред Областната администрация в подкрепа на свободата на словото.
Няколко съдебни сайта бяха хакнати в името на свободата на словото в България и в подкрепа на TV7 и NEWS7! Сайтове на 25 български съдилища са блокирани. Вместо да се заредят официалните им страници, се появява текст на черен фон с надпис "Всеки в тази страна си мисли, че е време за промяна! Сега е твой ред! Ние обичаме ТВ7".

Двама убити при престрелка по време на изложба
Двама въоръжени нападатели бяха убити в предградие на американския град Далас, след като откриха...
Жесток удар при завой уби двама на място
Двама души загинаха при тежка катастрофа в първомайския квартал "Дебър" тази вечер, съобщава...
Въртят "двойни" сделки на пазара с имоти
Конкуренция сред продавачите на пазара на имоти. Поскъпването на имотите с около 5% от началото на...
Кралското бебе се запозна с фамилията
Новородената принцеса на Кеймбридж беше посетена от членове на семейството й. Момиченцето вече...
3700 нелегални имигранти се спасиха от удавяне
Италианската брегова охрана спаси 3700 нелегални имигранти в Средиземно море. Предполага се, че...