Огромни нарушения в болниците

Рейтинг:
1 0
Фрапиращи факти бяха констатирани от инспекторите на НЗОК

Нарушения, оценявани за над 1,5 мил. лв. са извършени от болниците, само за първите три месеца на годината, сочи проверката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Мащабната проверка бе проведена в 191 отделения в 37 болнични заведения из цялата страна. В цели 38% от случаите са налице сериозни нарушения.

Инспекцията показала фрапиращи случаи. Например, в Онкологичната болница в София са били затворени три отделения за празниците.

"Отидохме на място и настъпи пълна паника сред персонала на болницата. Липсваше каквато и да било документация", констатира началникът на НЗОК Румяна Тодорова.

Болницата в Габрово също е била в нарушение. По документи е имало седем лежащо болни, но при проверката не е имало нито един пациент.

Друг потресаващ случай е имало и в Кюстендил, където за да бъде приеман човек, той е трябвало да подпише декларация, че дарява доброволно 80 лв. В последствие, доста от пациентите се оплакали, че били изнудвани за да дадат тази сума.

Сред отличниците пък са болница "Токуда" и Окръжна болница "Св. Анна" в София, където не са констатирани никакви нарушения.

Мерките, които може да предприеме НЗОК спрямо нарушителите, е да не изплати сумите, които са били неправомерно изхарчени.


 

добави коментар
Huntur
Huntur
Уж нямало лекари, уж не знам какво, но и много от тези хора страхотно злоупотребяват с тези неща
Huntur
Huntur
Глоби, уволнения трябва!
Huntur
Huntur
Мдааа, трябва здраво да се захване здравното министерство с тези безобразия!
преглед на всички коментари (3)
Историческа канонизация на двама папи
Във Ватикана се подготвят за историческата канонизация на двама папи – покойните Йоан XXIII и...
Обстановката се нормализира след наводненията
Обстановката постепенно се нормализира след проливните дъждове. По-спокойно вече е в община...
В момента:
Океанско приключение
09:10
Топ Гиър САЩ
27 април
София
В момента
Облачно
13°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 8°C
Max: 16°C
Утре
Гръмотевична буря
Min: 7°C
Max: 17°C
27 април
На 27 април през 2006 г. в Ню Йорк започва строителството на нов Световен търговски център - Freedom Tower (Кула на свободата). Небостъргачът е...