Протест

Последни надежди за разкриване на мистерията с полет 370

Рейтинг:
0 0
Публикуват данните от сателитните записи

Два месеца и половина след катастрофата на малазийския "Боинг" вероятно във водите на Индийския океан, въпросите са в пъти повече от отговорите. Въпреки струващата милиони долари издирвателна операция, въпреки уверенията за засечени сигнали от черната кутия на самолета, въпреки стотиците експерти, които търсят машината - този обвит вече в легендарна, но и все по-печална слава "Боинг" 777, остава в абсолютна неизвестност.

И докато мистерията се увеличава, шансовете самолетът на бъде открит на мястото, където се търси в момента, драстично намаляват с всяка изминала минута. Това, за което ще ви разкжем сега, вероятно ще е последната добра надежда за намиране полет 370 на Malasia Airlines.

Става въпрос за данни от сателити, които се съобщават за комуникацията с екипажа на машината в заключителните часове преди тя да изчезне безследно. Сега, след седмици на силен натиск от семейства на пътниците, тези изключително важни данни са на път да бъдат публикувани. Рене Марш разказва защо това открива реалната възможност за разкриване на нови улики за съдбата на изчезналия самолет.

Под сериозния натиск от семействата на загиналите пасажери, правителството на Малайзия вече твърди, че скоро ще извади на светло въпросните сателитни данни от изчезналия през нощта на 8 март полет 370. Става въпрос за прословутите данни, на базата на които започна мащабното търсене в южната част на Индийския океан.

Световни експерти, които до този момент са стояли извън самото разследване са нетърпеливи да преразгледат данните, още в първия момент, когато те бъдат публикувани.

"Това е важно, трябва и други хора да ги видят. Не само, защото те не са намерили самолета, където очакваха. Други хора могат просто да дойдат до различно заключение", коментира р – основател на American Mobile Satellite Corp.

От сателитна фирма Inmarsat и правителството на Малайзия вече обсъждат кога точно да разпространят въпросните данни. И какъв материал да включат в тях. На репортерите на CNN беше казано да се очаква не само цифри, но и сериозен анализ, което звучи доста добре.

"Какво означават числата, това в действителност е от решаващо значение. Ние не трябва непременно да видим всеки детайл от техния анализ, но със сигурност трябва да разберем определенията на термините, които те използват", разсъждава Майкъл Екснър.

Освобождаването на данните от забраната е огромна победа за семейства, които настояват това да се случи от седмици. Но те добре ​​осъзнават, че това едва ли ще бъде някакъв мигновен знак, който ще промени условията в играта.

В отворено писмо група от роднини на загиналите споделят своите страхове, че търсенето може да завърши преди самолетът да бъде открит. Те твърдят, че това би било напълно равносилно на тяхното убийство. Но те също така призоват за пълен запис на тези пинг сигнали, за които всички твърдят, че идват от черните кутии на "Боинг"-а. Според един австралийски вестник обаче следователите по случая няма да ги направят обществено достояние.

Скептиците вярват, че това е още един знак за намаляващото доверие в тези сигнали. Но за момента им се вярва и екипите смятат да изпратят отново изследователския кораб Ocean Shield обратно към търсене на мястото, където първият пинг сигнал беше засечен. Очакванията са временно прекратеното търсене да започне още днес.

Джоли стана почетна дама на британската кралицата
Анджелина Джоли прие титлата почетна дама на британската кралица Елизабет. Отличието се дава на...
Протест срещу застрояването на Карадере
Протест на природозащитни организации срещу строеж в местността Карадере пред президентството....
Алкохолно натравяне убило британеца в Скопие
Смъртта на британеца, починал в Клиника за инфекциозни заболявания в Скопие, може да е настъпила от...
Ислямска държава вербува млади момичета във Facebook
Повече от 12 000 души може да загинат, ако Ислямска държава превземе Кобане. Това предупреди ООН и...
Труп изплува след наводненията в Генуа
Един човек загина при наводнения в италианския град Генуа. Пороите, предизвикани от силни бури,...