Задържаха нападателя на Виктория

Рейтинг:
1 0
Аладин искал да избяга през Гърция за Кипър, българин му е помагал

Задържан е издирваният алжирски гражданин Салахедин Бин Аладин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той беше установен като нападател на 20-годишната продавачка Виктория Христова, която беше нападната в денонощен магазин на улица "Пиротска" в София.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че в понеделник около 19 ч. е получен сигнал, че Аладин е видян на територията на Пловдив. Районът на хотел "Лайпциг" е бил блокиран, щурмуван е адрес, на който лицето е пребивавало.

Аладин обаче вече е бил напуснал града и пътувал към село Мезек. Органите на реда са блокирани района на селото към 23 ч. и гръцката граница. Започва съвместна операция с гръцката полиция, като вчера са проведени две прочиствания на Мезек, но Аладин не е открит.

Около 23:40 ч. снощи той е бил задържан на гръцка територия в участък Орестиада. След това е настанен в участък в Ново село и се очаква днес да бъде докаран в София.

Главният секретар на МВР съобщи още, че има и друго задържано лице, което е осъществявало цялата логистика при извеждането на Аладин зад граница. Лицето е български гражданин и е създало необходимите контакти, за да бъде пренасочен издирвания от Гърция към Кипър. Българинът е известен на полицията.

Нападението стана на 2 ноември около 2 ч. през нощта. Виктория видяла, че човек се опитва да вземе нещо от магазина, опитала се да го спре и той я наръгал.

Проверка на NEWS7 вчера установи, че издирваният нападател е бил регистриран на фиктивен адрес в столичния квартал "Овча купел". Апартаментът е обитаван от семейство на полицай, което не подозирало за регистрацията на алжирския гражданин.

добави коментар
Как да осъдим "Топлофикация"
Как може да се осъди "Топлофикация"? Отговорите дава книга, написана от икономиста Ангел Марков,...
Пускат парното в София
От днес започва поетапно пускане на отоплението в столицата. До края на седмицата ще бъде пуснато...
В момента:
Новини
12:00
Новини
12:10
Граждански контрол
11 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
12°C
Днес
Облачно
Min: 6°C
Max: 16°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 15°C