понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Потърпевши от затварянето на КТБ: Ще спечелим всяко дело, заведено в Европа

Рейтинг:
4 0
Само на 20 юни са засечени 40 нарушения от страна на БНБ, заявиха Борислав Миланов и Васил Найденов

Шефът на Върховния административен съд отказа прозрачност по делото за лиценза на КТБ. Георги Колев заяви, че няма да уважи молбата на дружеството "Бромак" изборът на петимата съдии за втората инстанция на делото да се проведе пред журналисти.

Преди дни адвокатите на "Бромак" се обърнаха към Георги Колев с искане и петимата членове на съдебния състав да се изберат на случен принцип и в присъствието на журналисти, президента, членове на ВСС и други. Така трябваше да бъдат избегнати всякакви съмнения относно случайния избор на магистрати.

Практиката е само съдията докладчик да се избира случайно, а другите членове на състава да се посочват от председателя на съда. Георги Колев отказа тази прозрачност. Той е категоричен, че няма повод да се съмнява в честното разпределение.

Той може и да няма, но ние имаме повод да се съмняваме, това заявиха в студиото на NEWSROOM по NEWS7 Борислав Миланов - Асоциация на пострадалите от КТБ и певецът Васил Найденов.

Те посочиха, че само на 20 юни, когато банката беше затворена, са направени 40 нарушения от страна на БНБ. Ние ще заведем колективен иск и няма
как той да не бъде приет от европейския съд, посочиха гостите. Те изредиха редица нередности, направени през последните месеци от страна на държавните институции.

По думите им неправилно се тиражира твърдението, че държавата ще загуби много пари, защото е изплатила суми от Гаранционния фонд. Това не е вярно, тя ще си получи сумите с лихвите. Ще загуби обаче от обезщетенията, които ще трябва да изплати след приключването на делата. Ние сме хора и освен задължения имаме и права, а всеки, който поема някакъв пост, трябва да знае, че освен привилегия той носи и отговорност.

Най-четени
В момента:
02:05
Медицински новости с д-р Санджай Гупта
02:30