Протест

Клошари, кондуктори и вандали клатят Мондиал 2014

Рейтинг:
0 0
Унищожават автобуси и символика на световното първенство под въздействие на алкохол и наркотични субстанции

Десетки бездомници взеха участие в протест в бразилския град Сао Пауло. Шествието прерасна в сблъсъци с полицията, като демонстрантите запалиха няколко автобуса. Повод за проявата бяха големите разходи във връзка с предстоящото световно първенство по футбол в Бразилия. Според протестиращите, организирането на събитието струва 60 млрд. долара, които е трябвало да бъдат дадени за много по-важни въпроси, като подобряването на образователната и здравната системи.

В същото време стачка на шофьорите и кондукторите хвърли Сао Пауло в транспортен хаос. Участниците в нея са против споразумението между профсъюзите и властите, което предвижда повишение на заплатите с 10% вместо исканите 40%. Междувременно стана ясно, че вандали са разрушили 6-метрова статутя, копие на световната купа по футбол, поставена до тренировъчната база, на която ще тренира националният отбор на Бразилия по време на Мондиала. Това съобщиха общинските власти в Тересополис.

Хулиганите не се посвенили и унищожили статуята, въпреки че тя се е намирала на една от централните улици на града. Кметът на града обещал злосторниците да бъдат открити и предадени на органите на реда. Това не е първи случай на увреждане на сувенирна символика на световното първенство по футбол.

Атаки на хулигани са били големи футболни топки с логото на ФИФА и на световното първенство, както и статуя на талисмана на първенството Фулеко. Няма яснота дали унищожението на символиките е знак на протест срещу провеждането на първенството или пък резултат от употреба на алкохол, психотропни или наркотични стимуланти.

Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...