Кметове подписват Етичен кодекс, вдъхновен от Левски

Рейтинг:
4 0
Документът е съставен от бизнесмена и общественик Васил Василев

Етичен кодекс на поведение и народна работа приеха редица кметове на населени места. Подписа си вече са положили кметът на Велико Търново, Бургас, Стара Загора, Никопол, Разлог и много други.

Документът е съставен от бизнесмена и общественик Васил Василев, който се вдъхновява от заветите на Васил Левски. По думите му Апостола въплъщава всичко, което смятаме, че българският политик трябва да бъде. Той разказа за инициативата в предаването за култура "От другата страна" по NEWS7.

Заветите на Левски са нашата политическа национална Библия. Всички питат откъде да тръгнем, за да вдигнем България на крака. Можем да тръгнем от тези завети, смята Василев. Той с горчивина разказа, че е изпратил кодекса и на всички 240 народни представители, но единици откликнали. Не получил отговор от нито една партия. Не смят да го възприемат като свой модел на поведение и работа, коментира Василев.

За щастие, кметовете, които са мажоритарно избрани, са подходили с ентусиазъм. Много от градоначалниците, на които бизнесменът е изпратил кодекса, вече са го подписали и са го закачили на видно място пред кабинетите си – за да виждат гражданите, че са поели такъв ангажимент.

добави коментар