понеделник - петък, 19:30 - 20:00

Архивен документ доказа, че ДС е филиал на КГБ

Рейтинг:
38 8
Истината е в архивите, заяви писателят Антон Тодоров, който показа в ефир скандален доклад
ДС е била филиал на руското КГБ, това става ясно от документ с вишса степен на секретност от 1969г. Той беше изваден на бял свят и представен от писателя Антон Тодоров в предаването "Въпрос на гледна точка". От архивите лъсва и истината за ролята на България в терористични атентати през 70-те г.

Интерес предизвиква страница от документа, който се отнася до истинския статут на тайните служби в България по това време и какво представляват,  според оценката на диктатора Тодор Живков:

"Другарят Тодор Живков увери другаря Андропов, че Държавна сигурност на НРБ е филиал на КГБ на СССР", това е записано черно на бяло през 1969 г.

Тодоров е попаднал и на докладни записки, от които прави извода, че по време на социалистическия режим успехите ни в областта на вноса, износа и машиностроителната промишленост са силно преувеличени.

С цел да стигне до истината за разграбването на България, Тодоров преглежда стотици архивни документи, от които става ясно, че на българите са вменявани лъжи относно прехваления експорт и цялостното икономическо състояние на държавата по време и след управлението на Тодор Живков.

Доклад от 72 страници, писан за Политбюро, веднага след падането на Живков прави равносметка за периода от 70-90 г. В него има данни за истинското състояние на капиталите и последствията от управленето на партията. България е в предфалитно състояние.

Разпореждане от Константин Теллалов, завеждащ отдел "Външна политика и международни връзки", е документирало продажба на оръжие през сирийската армия за Палестина. Половината бройки са били буквално подарени, а палестински бойци са били приети за обучение и лечение у нас, смята запознатият с документите Антон Тодоров. Тази сделка е направена две години преди атентата в Мюнхен от 1972 г., при който са убити 11 израелски спортисти. Това му дава основание да смята, че той е извършен с българско оръжие.

Липсата на историческа памет е убийство и затваря българите в капан, твърди Антон Тодоров и призова българите да се запознаят с истинските факти от близкото ни минало, за да се развенчаят митовете на едно "скверно време".
добави коментар
rwoman
rwoman
Г-н или г-жо poli2004, а на Вас кой Ви плати, за да пишете неадекватни постове в този форум? Този политолог е ЕДИНСТВЕНИЯТ в тази нещастна държава, който всяко нещо, което казва го и подкрепя с документи от архивите. Това, че на празноглавци като Вас не им харесва /поради нещо си/ не е причина ние, които можем да мислим да ни се налага да четем малоумните ви "коментари". Вие документите видяхте ли? Книгата "Шайка 2" прочетохте ли? Не, разбира се. Чукча писатель, не читатель. Българските чукчи като Вас трябва повечко да четат и по-малко да пишат. Поне докато натрупат изситнско знание. Колкото за детайлите в книгата му, сред които е и това, което толкова Ви е раздразнило - купете си книгата, прочетете фактите, вижте стотиците документи там и тогава, ако имат за пет пари акъл в празната чутура, която носите вместо глава, ще запеете друга песен. Ясно ли е?
poli2004
poli2004
Кой ви плати господин Тодоров да говорите глупости???? Как може да твърдите, че сме замесени в атентата в Мюнхен??? И куп други глупости.....
преглед на всички коментари (2)