Как да бъдем осъзнати наследници на Вапцаров?

Рейтинг:
3 0
Голямата режисьорка Мая Вапцарова гостува в рубриката "Таланти и поклонници"

Напоследък се наблюдава все по-голяма духовна бедност у хората и младите поколения. Логично, оттук следва и въпросът: "Как да направим големите ни поети отново част от новия ден?".

По тази тема, специален гост в рубриката "Таланти и поклонници" на предаването за култура "От другата страна" по NEWS7 е голямата ни режисьорка и племенница на Никола Й. Вапцаров - Мая Вапцарова.

Любопитен момент е, че тази година на матурите за зрелостниците се падна именно произведението на големия ни поет "Кино".

Мая Вапцарова сподели, че винаги подхожда към младите с любов и че не бива да се обръща голямо внимание на грешките, които те правят. По-скоро трябва да се прави една рефлексивна съпоставка с днешните филми, от които човек не може да научи нищо полезна за живота.

Стана ясно и че, по случай 105-та годишнина от рождението на Никола Вапцаров, фондацията, занимаваща се с популяризирането на неговото дело, съвместно с Министерството на културата, организират конкурс за средношколци, които ще изучават подробно живота на големия ни поет.

Вижте какво още сподели Мая Вапцарова пред проф. Мирослава Кортенска.

Най-четени
В момента:
Мегастроежи
12:00
12:10
Наука за половете
13:00
13:30
Пътуване със CNN