Георги Капакочев с анализ на изборните резултати в Германия

Рейтинг:
0 0
Меркел ще работи за интересите на избирателите в третия си мандат

Изборите в Германия донесоха трети мандат за Ангела Меркел. Какво означава това да Германия, Европа и България обясни в предаването "Пин Код" журналистът и международен наблюдател Георги Папакочев. В богатата си професионална кариера той е работил в БНР, Радио "Свободна Европа" и преподава в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов".

"Очаквани резултати, изключителен триумф за госпожа Меркел и признание за нейните лични качества. По-интересни са ходовете около съставянето на коалиционното правителство. Социалдемократите, които са втора сила, взеха важно решение да започнат разговори с партията на Меркел за съставяне на широка коалиция. Претенциите им са доста сериозни. Става въпрос за увеличаване на данъците за високите доходи. Те съвпадат с тези на Зелените.  За Германия не е проблем да забрани ядрената енергетика на собствената си територия. Това е богата държава, която може да си позволи да купува от съседите. В обозримо бъдеще не вярвам да се стигне до политика за забрана на АЕЦ на целия континент", каза Капакочев.

В заключение той изрази увереността си, че Меркел ще работи за интересите на избирателите, които я оставиха на канцлерския пост за трети мандат.

добави коментар