Митрополит Йоан иска вероучението да влезе в училище

Рейтинг:
1 0
Негово високопреосвещенство ще заложи на работата с младите хора

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан вече е подредил своите приоритети на работа в епархията си. Един от първите е въвеждане на предмета вероучение в българското училище. Това съобщи владиката в Шумен, след като отслужи първата си литургия в града.

Негово високопреосвещенство Йоан ще заложи на работата с младите хора и редовните богослужения в храма. Той смята, че трябва да промени негативната нагласа в обществото към вероучението и то да стане задължителен предмет в българското училище.

Той планира да се срещне с всички директори на училища и да започне да контактува по-тясно с всички образователни звена, включително Шуменския университет.

Дядо владика признава, че усеща разединението в обществото заради многобройни проблеми. Тежката икономическа криза се е отразила много неблагоприятно на българина. Откъсването му от вярата също оказало влияние. По думите му не трябва да се допуска разцепление на духовници и разделянето им по какъвто и да било повод.

Не е случайна поговорката "Каквото е монашеството ни, такава е държавата ни," коментира той.

Негово Високопреосвещенство е категоричен, че виновните за скандалите, изтекли в обществото, ще си понесат Божието наказание.

добави коментар
Атентаторът във Волгоград не е жена, а мъж
Руските власти са разкрили, че извършител на атентата във Волгоград не е жена, а мъж. По последна...
На кулинарен туризъм в Еленския Балкан
Според Института за анализи и оценки в туризма близо 160 хил. българи ще посрещнат новата година...
В момента:
06:30
Пътуване със CNN
07:00
Световен пътешественик
08:00
30 декември
София
В момента
Облачно
2°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: -3°C
Max: 9°C
Утре
Облачно
Min: 0°C
Max: 5°C
30 декември
На тази дата през 1953 г. в САЩ е пуснат в продажба първият цветен телевизор.През 1900 г. за първи път се използва терминът "телевизия". Това става...