Протест

Денис Родман за приятелството си с Ким Чен-ун

Рейтинг:
0 0
Не изглежда звездата да се чувства виновен или да изпитва разкаяние за делата си

Лошото момче на световния баскетбол Денис Родман се завърна на сцената. След месеци мълчание и огромна доза мистерия около личния си живот и зависимостта към някои пороци, Денис даде голямо интервю. Не за радио или телевизия, а за луксозното списание "Дижур".

В интервюто си Родман отговаря на всички въпроси - удобни или не. Колегите наблягат и изключително много върху посещенията на Родман в обвитата със зловеща мистерия Северна Корея и личното му приятелство с новия лидер в Пхенян Ким Чен-ун. Денис изглежда в кондиция, в добро състояние на духа, а това интервю не нарушава традициите да бъде повече от интересно.

"Тази нощ беше наистина различна", споделя Денис Родман, който е член на Залата на славата на баскетбола.

Далеч от това да изглежда виновен или да чувства разкаяние за делата си, той все още е твърде възбуден емоционално от пътуването, което направи в Северна Корея през януари. Целта на визитата му, съвсем не първата в посока Пхенян, беше грандиозен баскетболен мач. Истинско шоу с оранжева топка, но не част от голямо първенство, а демонстративен двубой в чест на рождения ден на държавния ръководител.

В интервюто си за списание "Дижур" Родман въодушевено заявява, че е страхотно впечатлен от цялото шоу и изобщо от преклонението на хората към Ким III. "Бях просто изумен, като видях хората, които плачеха. Имам предвид, че те буквално плачеха", казва Родман.

Част от това знаменателно интервю се появи на видео, но всъщност по-съществената част от него, по изричното желание на Денис Родман, е записвано само на аудио. В тази му част Денис заявява пред екипа на "Дижур", че чичото на Ким Чен-ун - Чан Сон-тек, за когото всички твърдят, че е екзекутиран от режима, всъщност е бил жив по време на неговото посещение в Пхенян.

Интервюиращите обаче демонстрират скептицизъм относно казаното от Денис и го питат отново дали чичото наистина е бил жив. "Той стоеше точно там", категоричен е Родман.

И това са думи, които остават в пространството, въпреки съобщенията на всички световни агенции от Северна Корея, които твърдяха, че чичото е екзекутиран предишния месец по заповед на правителството. Твърди се, че Ким Чен-ун е наредил убийството заради сериозни подозрения в измяна.

Следват още откровения и то в типичния на Родман стил. Той казва, че е платил на останалите бивши звезди от НБА, които го придружаваха в Северна Корея. Платил между 30 и 35 хил. долара на всеки от тях - пари, които е извадил от собствения си джоб. Казва още, че ако беше на мястото на младия Ким, и той щеше да се смее на писанията, които го изобразяват като непредсказуем млад диктатор, който си играе с народа.

Родман обаче признава, че е бил пиян в по-голямата част от времето в Пхенян и по тази причина е отишъл в клиниката след завръщането си от Северна Корея. Но той остава единственият американец, който някога е имал лична среща с Ким Чен-ун. Лице в лице!

Бившата звезда казва, че самият Ким много иска да промени сегашното положение.

"Той наистина иска да говори с Обама. Той го казва постоянно. Имам предвид, че може би не го казва достатъчно. Той казва, че не иска да бомбардира никой. Той не иска да убива американци", твърди Денис Родман.

Въпреки думите на Родман, в последните дни администрацията в Белия дом сериозно се тревожи, че режимът на Ким Чен-ун се готви поетапно да извърши поредния подземен ядрен тест. Но Денис Родман твърди пред "Дижур", че севернокорейският лидер просто иска да запази ядрените си оръжия, за да може да защитава собствената си държава.

Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...