Похитителите на кучето Доро колят животни в мазето си

Рейтинг:
8 2
Съседи твърдят, че сем. Плачкови изнасяли кофи с животински органи от мазето, а във входа миришело на мърша

Нагла кражба на домашен любимец в столицата. Сигнал за откраднато куче обикаля от дни в социалната мрежа. Кучето бе откраднато от две жени, докато стопанката му пазарува. По-късно се появи информация, че въпросните жени отвличат домашни любимци с цел медицински нужди.

Потърпевшата Диди Цонева обясни в "Добро утро, България!", че Доро – голдън редривър, е бил намерен със съдействието на полицията, но благодарение на помощта на обикновени граждани, които разпознали двете похитителки от снимките от записа на охранителните камери на магазина, които Цонева пуснала в социалната мрежа.

Диди Цонева разказа, че двете жени, които отвлекли домашния й любимец, са медицински работнички. Въпросното семейство Плачкови е с изключително лоша репутация сред съседите си. От 1992 г. се подават жалби срещу тях затова, че правят опити с животни в мазето на блока.

Колят котки, твърди комшия на Плачкови. Целта е да се изработват медицински консумативи от червата на животинките.

Мирише на разложени трупове, потвърди друга жена от входа пред нашата камера. Хората от блока са виждали въпросното семейство да изнася с кофи остатъците от животните.

Аксиния Боснева от организацията AFA обясни пред екипа ни, че според европейското законодателството животните не са вещи. Те изпитват чувства и тяхната кражба трябва да бъде третирана като отвличане.

добави коментар
someone
someone
ПЛОЧЕВИ е правилната фамилия. Михаил Плочев София, СБАЛ на белодробни болести „Света София”
преглед на всички коментари (1)
Капитанът на ферибота се спасил първи
Арестуваният капитан на потъналия пътнически ферибот край Южна Корея е бил сред първите, които са...
Украйна поиска великденско примирие
Киев призовава за примирие по Великден в Източна Украйна. Украинският министър на външните работи...
20 април
София
В момента
Облачно
7°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 17°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 20°C
20 април
Датата 20 април завинаги ще остане в паметта на България с подвига на Христо Проданов, който става първият наш алпинист, покорил Покрива на света...