Протест

Баща в търсене на виновни за смъртта на сина му

Рейтинг:
0 1
Експертизите се бавят повече от година

Година след трагедията в благоевградското село Падеж, където двама младежи починаха, след като пиха течност за чистачки вместо алкохол, разследването е на етап досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Според Иван Чучков синът му Кристиян е бил подведен и настоява разследването да си свърши работата и да потърси отговорност от виновните.

Домът на Иван Чучков е потънал в скръб. Година след трагичната смърт на 16-годишния му син мъжът все още разсъждава върху фаталния ден, в който единственото му дете излиза на среща с приятели. Момчето общува с младежи от селото. Прибира се около 11 ч. вечерта и не крие, че е опитал домашна ракия.

"Видя ми се така малко зашеметен. Питах го - ти пил ли си? Призна си - пил съм", спомня си Иван Чучков. По думите му момичето, което е дало "ракията", е Даяна. "Но не беше пиян. Отиде и си легна", добавя почерненият баща.

На следващия ден момчето отказва да отиде на училище. Чувства се зле и си остава вкъщи. Часове по-късно постъпва в благоевградската болница с диагноза тежка алкохолна интоксикация и изпада в кома. Седмици по-късно умира в здравно заведение в София.

Тъжните дни за семейството минават бавно. Една година по-късно образуваното досъдебно производство срещу неизвестен извършител от прокуратурата в Благоевград е в начален етап.

Иван е убеден, че виновни за трагедията със сина му има. Основно съмненията са към домакинята на злощастното парти – Даяна.

От прокуратурата в Благоевград уточниха, че все още очакват съдебномедицинската експертиза от болницата в София, където Кристиян е починал и му е била направена аутопсия. Семейството на починалото момче се надява това да стане в близките седмици, преди случаят съвсем да бъде забравен.

От благоевграската окръжната прокуратура обясниха, че вещото лице има прекалено много работа и за това експертизата по случая на натровените деца се бави вече почти година.

Алкохолно натравяне убило британеца в Скопие
Смъртта на британеца, починал в Клиника за инфекциозни заболявания в Скопие, може да е настъпила от...
Ислямска държава вербува млади момичета във Facebook
Повече от 12 000 души може да загинат, ако Ислямска държава превземе Кобане. Това предупреди ООН и...
Труп изплува след наводненията в Генуа
Един човек загина при наводнения в италианския град Генуа. Пороите, предизвикани от силни бури,...
Сътресения в червените редици
БСП обсъжда на закрит за медиите извънреден пленум дали да участва в коалиция с ГЕРБ или да бъде...
ЦИК обяви списъка с новите депутати
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отново заявиха, че методиката, по която се определят...